🌞 ÅPNINGSTIDER 🌞
alle dager - Fra kl. 11.00
matservering til kl. 21.00,
pizza til kl. 22.00

Lutefiskaften 05.oktober

Lutefiskaften på Losen Restaurant & Bar

Bli med oss den 5. oktober for en uforglemmelig lutefiskaften hvor vi hyller denne ikoniske retten med to serveringer for kun 495 kr. Drikke bestilles og betales separat.
Klokkeslettet er foreløpig uavklart men det blir i tidsrommet mellom 16.00 og 20.00. Vi kommer tilbake snart med denne informasjonen.
Dette er en kveld du ikke vil gå glipp av!

Til vår lutefiskaften på Losen Restaurant & Bar organisert i samarbeid med Norsk Kongelig Lutefisklag skal vi servere et utvalg av tradisjonelt tilbehør som virkelig fremhever smaken av denne unike retten. Du kan glede deg til bacon, ertestuing, revet brunost, sennep, lefse, mørk sirup, poteter, hvit saus, kålrotstappe, eggesmør, smeltet smør, kaldt smør, flatbrød, kreklingsirup, ribbefett, gul erterstuing, surkål og sylteagurk/bostonagurk.

BESTILL BORD I DAG!

Historien og tradisjonen bak Lutefisk

Lutefisk har en lang og spennende historie som strekker seg over mange generasjoner. Denne tradisjonelle retten lages hovedsakelig av tørrfisk som er rotskjært, selv om noen oppskrifter bruker klippfisk. Lutefisk lages ved å legge tørrfisk i en alkalisk oppløsning, eller lut, derav navnet lutefisk.

Det fins mange historier om lutefiskens opprinnelse. Noen historier forteller om hvordan fisken havnet i vaskebøtta som inneholdt lut, ettersom mange hadde dårlig råd ble det til at fisken ble lagt i vann og senere kokt, samtidig som man håpet på det beste.

Andre historier forteller om branner i forskjellige varianter. Uansett ble også hjellene brent og fisken ramlet på bakken og dekket med aske. Etter noen dager med regn ble fisken funnet igjen og overraskelsen var stor da den var så forandret at den lignet ferskfisk. Fisken ble vannet, renset og kokt og hvem som måtte smake den første biten kunne enten vært en som var modig eller han som trakk det korteste strået. Hva som er sannheten finner vi nok aldri ut av – men resultatet er kommet for å bli……

Share :

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nyeste

Kontakt oss

Losen restaurant & Bar – skjærhalden, hvaler